Παρέμβαση για την μεταφορά των αθλητών του Α.Ο.Α. στους εκτός έδρας αγώνες

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη Γεώργιο, κ.κ. Αρμόδιους Αντιδημάρχους, Πρόεδρο Κ.Σ. Αυλώνα κ. Κρέμου Ευτέρπη

Κοινοποίηση: κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ωρωπού, Κ.Σ. Αυλώνα

Α.Π.: 27054/25.9.2019

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίοι Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,

Κυρία πρόεδρε του ΚΣ Αυλώνα,

Πάγια θέση μας είναι ο δήμος μας να διευκολύνει και να παρέχει οτιδήποτε αναγκαίο στα αθλητικά σωματεία μας ώστε απρόσκοπτα να επιτελούν το έργο τους.

Στην δημοτική ενότητα Αυλώνα λειτουργεί το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός Όμιλος Αυλώνα (Α.Ο.Α.)» με μία ομάδα ποδοσφαίρου ενηλίκων που αποτελείτε από 23 αθλητές και μία ακαδημία 28 νέων-εφήβων αθλητών, με τον αριθμό των αθλητών της τελευταίας καθημερινά να αυξάνεται.

Για τον «Α.Ο.Α.» μία πολύ σημαντική ανάγκη είναι η μεταφορά των αθλητών του με λεωφορεία για την συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εκτός έδρας.

Για εμάς είναι αδιανόητο αυτή την δαπάνη να την καλύπτουν οι νεαροί αθλητές και οι γονείς τους από την τσέπη τους, την στιγμή μάλιστα που ήδη επιβαρύνονται με υπέρογκα δημοτικά τέλη και φόρους.

Γνωρίζεται ότι διαχρονικά ο δήμος μας αλλά και παλιότερα ο δήμος Αυλώνα ικανοποιούσε αυτήν την ανάγκη εξασφαλίζοντας αυτός την μεταφορά των αθλητών στους εκτός έδρας αγώνες.

Γνωρίζεται επίσης ότι οι επιχορηγήσεις του δήμου προς τα αθλητικά σωματεία είναι πενιχρές και δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των πάγιων εξόδων τους (Ρουχισμός, Αθλητικός Εξοπλισμός κ.α.).

Τέλος, γνωρίζεται ότι την περίοδο όπου η νέα γενιά μαστίζεται από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό η διέξοδος στον αθλητισμό είναι ζωτικής σημασίας.

Δυστυχώς, το Σάββατο 21/9/2019 δεν κατέστη εφικτό να ικανοποιήσετε αυτήν την ανάγκη με αποτέλεσμα οι αθλητές και η διοίκηση του Α.Ο.Α. με δικά τους έξοδα να μεταβούν στο Λαύριο για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής.

Ρωτάμε τι μέτρα θα λάβετε για να για να μπορούν οι αθλητές του «Α.Ο.Α.» απρόσκοπτα να συνεχίσουν μετακινούνται στους εκτός έδρας αγώνες χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά αυτοί και οι οικογένειες τους;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος