Παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

25.11.2015


Η χθεσινή σύνδεση μιας απόπειρας ληστείας σε πόλη της Γαλλίας το Ρουμπέ, στα σύνορα με το Βέλγιο με την τρομοκρατία, όπως και το προσφυγικό πρόβλημα με την τρομοκρατία πρόκειται αναμφίβολα για ένα πανευρωπαϊκό παροξυσμό που γεννά φόβο και μίσος.

Για αυτό  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε «Να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο στιγματισμός οποιασδήποτε κοινότητας, έθνους ή καταγωγής», κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Επίτροπος, όλοι οι δράστες των τελευταίων επιθέσεων είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε, ότι η θρησκεία τους δεν σχετίζεται με τις πράξεις τους.
«Ο ριζοσπαστισμός και το μίσος είναι πίσω από τις πράξεις αυτές. Συνδέοντας λοιπόν την τρομοκρατία με την μετανάστευση οδηγούμαστε στο μίσος και σε ένα φαύλο κύκλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται για την εντατικοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών-  μελών της Ε.Ε., αλλά και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Είμαστε ενωμένοι στον αγώνα εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης και τις συνέπειές της» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.