Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου για την ίδρυση Β/μιας Δομής Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό

Μια πολύ  θετική εξέλιξη  προέκυψε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, κατά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, με την συγγραφέα κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, στην Αρχιεπισκοπή, όπου ο Μακαριότατος εξέφρασε την επιθυμία του  να παρέμβει  ο ίδιος αναφορικά με τη δημιουργία Β/μιας Δομής Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, του οποίου η κοινωνική ευαισθησία είναι ευρέως γνωστή, κάλεσε την κα Μ. Κασαμπαλάκου στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη που έχει το θέμα, σε τι στάδιο βρίσκεται η ίδρυση του σχολείου και πως μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει στην υλοποίησή του.

Η κα Κασαμπαλάκου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και, ιδιαιτέρως,  του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και επισήμανε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για  την ίδρυση του σχολείου. Επίσης εξήγησε ότι ο Δήμος Ωρωπού είναι καθ’ όλα έτοιμος  να υποδεχθεί τη δομή αυτή, καθώς υπάρχει τόσο  το κτίριο και όσο και η σχετική δαπάνη για τη λειτουργία του. Το μόνο που μένει είναι η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που θα ανοίξει το δρόμο στο Δήμο, ώστε να ξεκινήσει τη δημιουργία της Β/μιας Δομής Ειδικής Αγωγής.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος ανταποκρίθηκε θετικά, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της ίδρυσης του σχολείου. Ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει και ο ίδιος τη δική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η αναγκαιότητα αυτή και ο Ωρωπός να αποκτήσει το δικό του Β/μιο Ειδικό Σχολείο που θα αποτελέσει λύτρωση για πολλές οικογένειες.

Αναμένεται στις επόμενες μέρες, νέα συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με την κ. Μ. Κασαμπαλάκου, προκειμένου εκείνη να του παραδώσει το φάκελο της υπόθεσης, που θα εμπεριέχει επικουρικά επιστολή από την Πρόεδρο της ΔΕΠ Ωρωπού κας Ανδριάνας Αλεξανδράτου, ώστε ο κ. κ. Ιερώνυμος να μπορέσει με στοιχεία να κάνει τη δική του παρέμβαση προς την Κυβέρνηση για την υπογραφή της απόφασης και τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, που θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου.

Η υπόθεση της δημιουργίας Β/μιας Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό, είναι πολύ σοβαρή και δίνεται ένας μεγάλος αγώνας τόσο από τη Δημοτική Αρχή Ωρωπού όσο και από την κα Μ. Κασαμπαλάκου, προκειμένου να αποκτήσει ο Ωρωπός το σχολείο που χρειάζεται. Στο πλευρό τους πλέον βρίσκεται και η Εκκλησία, με τον Αρχιεπίσκοπο να στηρίζει τον αγώνα αυτό. Ευελπιστούμε ότι πλέον είναι θέμα χρόνου η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει ως σύμμαχος, χωρίς να μεροληπτεί και να αδιαφορεί, για ένα τόσο σημαντικό θέμα.