Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Δέδε για το περιστατικό στον Ωρωπό με την 70χρονη

Παρέμβαση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού Πέτρου Δέδε για το περιστατικό στον Ωρωπό με τη γυναίκα που έπλεναν με λάστιχο πριν μπει στο ασθενοφόρο:

“Εδώ και μερικές ώρες διαβάζω εκατοντάδες διαδικτυακές αναρτήσεις που αφορούν στο τραγικό συμβάν με την 70 ετών κυρία που υπέστη απάνθρωπη συμπεριφορά από τραυματιοφορείς του Δημοτικού ασθενοφόρου.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, σε μια δημοκρατική χώρα τέτοιες συμπεριφορές είναι κατάπτυστες από κάθε πλευρά, ενώ διαγιγνώσκουμε ότι οι άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίζονται ως πλάσματα κατώτερου Θεού. Οι εν λόγω σκηνές θύμισαν ψυχρολουσίες στα μεσαιωνικά φρενοκομεία του παρελθόντος.

Και για αυτό όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να αναλαμβάνουμε κάθε είδους ευθύνη διοικούντες και μη, ενώ πρέπει να είμαστε αμείλικτοι σε ζητήματα προστασίας και φροντίδας των ηλικιωμένων. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους γονείς μας, στους παππούδες μας.

Έτσι, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος ζήτω την παρέμβαση εισαγγελέα για την απάνθρωπη συμπεριφορά του εργαζομένου της εν λόγω εταιρείας με την οποία ο Δήμος Ωρωπού έχει ενεργή σύμβαση, αλλά και την άμεση διακοπή συνεργασίας. Τέλος, προτείνω την διερεύνηση και εξακρίβωση συνολικά του πρωτοκόλλου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Η πρότασή μου θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού”.