«Παραίτησε» ο Τσίπρας τον Σακελλαρίδη με… δημοκρατικές διαδικασίες!

19.11.2015

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σακελλαρίδης που ανήκει στην ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν μέσω διαρροών στον τύπο ότι διαφωνούσε με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει πλειστηριασμούς ακινήτων.

 Σύμφωνα με… πληροφορίες ο κ. Σακελλαρίδης δεν θα πήγαινε το βράδυ στην Ολομέλεια.

«Αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επισκέφθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βουλής και έδωσε την επιστολή παραίτησής του, που ανακοινώθηκε στην ολομέλεια.

Τη θέση του παίρνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Με την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη η κυβερνητική πλειοψηφία κυμαίνεται πλέον στους 154 βουλευτές, καθώς ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ έχει ανακοινώσει ότι δε πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ολόκληρη η επιστολή του Σακελλαρίδη

«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου» αναφέρει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και προσθέτει:

«Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».