Παραίτηση Μεϊμαράκη και οι δηλώσεις του

24.11.2015

Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο Ευ. Μεϊμαράκης παραδίδοντας τη διοίκηση του κόμματος στον Αντιπρόεδρο και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στις εσωκομματικές εκλογές  και την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ο κ. Μειμαράκης μάλιστα είπε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα πάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας  η οποία συνέρχεται στις 7 το απόγευμα.

Στις δηλώσεις του ο πρώην πλέον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου πολλές φορές χυδαία, ανήθικη που πάντως δε συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πολύ στεναχωρημένοι για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Γ. Πλακιωτάκη Αντιπρόεδρο. Και παραδίδω την έδρα μου στην μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του κόμματος».

Ο κ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε από ποιόν εκπορεύονται οι επιθέσεις είπε «Νομίζω το έχετε όλοι καταλάβει» και αρνήθηκε να αναφερθεί σε ονόματα λέγοντας «Επειδή υπηρετώ την ενότητα και τα έχω πει, δεν συμβάλλουν αυτές οι ερωτήσεις».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα διάσπασης ανέφερε «Διαβεβαιώνω ότι αυτό το κάνω για την ενότητα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, δικαίωμά του».