Παραίτηση της κυβέρνησης στα μουλωχτά, λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

Η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο οδηγείται στα άκρα σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε πριν αλλά και μετά τη συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η επίθεση που εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Πτ Δ Πρ. Παυλόπουλο είναι πρωτοφανής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά», παρέχοντας «πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση στους εκβιαστές δανειστές και όχι στη Βουλή».

 

 

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» είπε και συνέχισε «Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή», υπογραμμίζοντας ότι  «Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα».

 

 

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «στην κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν η κυβέρνηση παραιτείται, η Βουλή δεν παραιτείται και δεν υποχωρεί», αλλά «είναι εγγυήτρια της διαφάνειας και της ενημέρωσης», επισημαίνοντας ότι «Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός. Η Βουλή είναι πυλώνας της δημοκρατίας δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία».

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρόκειται να ενημερώσει με έγγραφο της τον ΠτΔ κ. Παυλόπουλο σχετικά με τη νέα σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.