Παραιτείται ο κ. Μεϊμαράκης…;

23.11.2015

Την παραίτηση του από «μεταβατικός» Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλλει αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχει αποφασίσει να υποβάλλει την παραίτηση του γιατί, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν  είναι γαντζωμένος με την «καρέκλα», ούτε επιθυμεί να υπάρχουν υπόνοιες ότι χρησιμοποιεί τη θέση του ως διαφημιστικό μέσο, ενώ παραμένει υποψήφιος στις  για τη θέση του Προέδρου στις επερχόμενες εσωκομματικές  εκλογές που θα διενεργηθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, μένει να δούμε εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία, και ο τέταρτος υποψήφιος κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, εάν παραιτηθεί, είναι υποχρεωμένος να ορίσει Αντιπρόεδρο ο οποίος θα εκτελεί χρέη μεταβατικού Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός θα είναι ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Debate Μεϊμαρακη-Τζιτζικώστα

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον ανθυποψήφιο του Απόστολο Τζιτζικώστα σε δημόσιο Debate, προσφέροντας του την επιλογή του χρόνου που θα διεξαχθεί.