Παρεκλείνουσες συμπεριφορές από Δημοτικούς Συμβούλους

Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την λύπη μας, αλλά και την αγανάκτησή μας,  για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μας. Οι αναιδείς συμπεριφορές και οι τάσεις απαξίωσης που επικρατούν σε κάθε συνεδρίαση μας, η  τακτική των προσωπικών επιθέσεων, της παρουσίασης ψευδών και κατασκευασμένων πληροφοριών, και γενικώς ανάρμοστων και επιθετικών συμπεριφορών, διαβάλλουν την έννοια και την υπόσταση του κορυφαίου οργάνου λήψεων αποφάσεων, για τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καταγγέλλουν τους συγκεκριμένους κυρίους μερίδας της αντιπολίτευσης, καταδικάζουν  ρητά και απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες τους, και επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές οξύνουν τα πνεύματα και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τακτική αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες και μικροπολιτικές εξυπηρετεί, είναι εντελώς ανάρμοστη, τόσο συναδελφικά όσο βέβαια πολιτικά και θεσμικά και προσβάλλει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και τη λειτουργία του. Λειτουργεί δε υπονομευτικά για την ταχεία και βέλτιστη εξεύρεση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου,  και γι’αυτό την καταγγέλλουμε απερίφραστα.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να διεξάγονται σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα χωρίς εξάρσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που δεν έχουν καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες. Συνήθως τέτοιου είδους επιθέσεις γίνονται από όσους δεν έχουν προτάσεις και επιχειρήματα, προσπαθώντας να δηλώσουν την παρουσία τους και να αποσυντονίσουν την ομαλή ροή της συνεδρίασης.

Εμείς από την πλευρά μας , δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι στο πλαίσιο της δημοκρατίας,  του θεσμικού μας ρόλου αλλά και της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν οι  πολίτες του δήμου Ωρωπού,  να ασκήσουμε πλήρως τα καθήκοντά μας και δεν θα επιτρέψουμε  ούτε θα ανεχθούμε παρόμοιες απαράδεκτες και απαξιωτικές και περιφρονητικές συμπεριφορές, από όπου και εάν προέρχονται.

Η εφαρμογή του κανονισμού, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από εδώ και στο εξής, βάζοντας την αρμόζουσα τάξη στην διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων. Εάν κάποιοι συνάδελφοι, δεν σέβονται τις βασικές αρχές διαλόγου, τους συναδέλφους τους, και  κατ’επέκταση τον θεσμό που υπηρετούν, δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν τροχοπέδη για τους υπολοίπους.

Ο υγιής  διάλογος αποπνέει δύναμη  λόγου και σκέψης. Είναι μία δύναμη που φαίνεται, γίνεται απτή μέσα από την ανάληψη ρόλων, ελεύθερων και ισότιμων συνομιλητών, ικανών να κινούνται ευέλικτα μεταξύ θέσης και αντίθεσης, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού.

Και εδώ οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τους ρόλους μας. Οι πολίτες μας κατέταξαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, και οφείλουμε κατ’ελάχιστον τουλάχιστον να τους υπηρετούμε.

Ο στόχος της συνομιλίας εντοπίζεται στην προσπάθεια άσκησης πειθούς στο συνομιλητή, μέσω του λόγου και των λογικών επιχειρημάτων και όχι μέσω της επιβολής της μίας άποψης, απειλών ή εκβιασμών.

Και κυριότερο όλων, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΟΛΟΣ είναι να λειτουργούμε πραγματικά, να προσπαθούμε να ξεπερνούμε τα προβλήματα, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στον αληθινό, καθημερινό κόσμο μας…..

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού