Παρεμβάσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Δήμου Ωρωπού

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ,την έναρξη εργασιών στους τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, που ανήκουν στα όρια του Δήμου μας, από τον ΟΣΕ. Το  ανώτερο κλιμάκιο του ΟΣΕ που αποτελούνταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Πετράκη, τον Διευθυντή της γραμμής Πέτρο Πανόπουλο, τον Πρόεδρο των σταθμαρχών Ανδρέα Μπούρα και τον ίδιο τον Δημήτρη Κιούση ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, επισκέφτηκε τον Νοέμβριο τους τρεις σταθμούς, Αφιδνών, Σφενδάλης και Αυλώνα, με την παρουσία του δημάρχου Θωμά Ρούσση, και των κατά τόπους αντιδημάρχους. Η άθλια εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι σταθμοί, θα αλλάξει πολύ  σύντομα, από τις προγραμματισμένες επισκευές που ανακοινώθηκαν και παρουσιάζονται στο επίσημο δελτίο τύπου που λάβαμε από τον οργανισμό.

Όσον αφορά την πεζοδρόμηση, στην παράπλευρη οδό του σταθμού Αφιδνών, που δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του οργανισμού, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα αναλάβουν την διευθέτηση και κατασκευή του, καθώς και άλλες παρεμβάσεις, όπου χρειαστούν για την διευκόλυνση των πολιτών-επιβατών.

Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, ερευνά επίσης και την δυνατότητα μεταφοράς των πολιτών, από και προς τους σταθμούς με ιδία μέσα ή σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, ένα χρόνιο αίτημα των Δημοτών μας, δυνατότητα που θα δώσει άλλη δυναμική στην περιοχή μας.
Οφείλουμε να χαιρετήσουμε την πρωτοβουλία του Δημήτρη Κιούση,και να τον ευχαριστήσουμε θερμά, για την συνάντηση και συνεργασία με τις εταιρείες του Οργανισμού προς όφελος του δήμου και  των δημοτών για αυτήν τη σημαντική παρέμβασή του, που χωρίς αυτήν, πιθανότατα να μην είχε γίνει απολύτως τίποτα.