Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού   

 

 

Παρεμβάσεις πραγματοποίησε κατά την, τελευταία, 4ή συνεδρίαση (26.02.2015) του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού την Πέμπτη 26 Φλεβάρη, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Χασιώτης. Συγκεκριμένα:

Προκάλεσε τη διοίκηση να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και πάρει θέση για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ότι πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι φορείς της να αναζητήσουν πόρους από την επιβολή πρόσθετης ανταποδοτικής φορολογίας από το λαό. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει αυτούς τους σχεδιασμούς με ταυτόχρονη διεκδίκηση κάλυψης όλων των συσσωρευμένων ελλειμμάτων των δήμων και των περιφερειών που προέκυψαν από τις περικοπές των ΚΑΠ. Επίσης να διεκδικηθεί η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί.

Έθεσε εκ νέου το ζήτημα της δημιουργίας των μονάδων παραγωγής ενέργειας από καύση «βιομάζας» στην ΔΚ Αυλώνα. Αφού πρώτα τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση με συνεχείς παρεμβάσεις της (09.07.2014, 31.10.2014. 04.02.2015) στο δημοτικό συμβούλιο απαίτησε να πάρει θέση η δημοτική αρχή στο σχεδιαζόμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, θύμισε ότι ενώ προεκλογικά δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση» δημιουργούσαν θόρυβο γύρω από το πρόβλημα σήμερα όλοι – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης – κωφεύουν. Τέλος, επανακατέθεσε στο προεδρείο την παρέμβαση της Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε. στους αρμόδιους υπουργούς καθώς και φωτογραφικό υλικό με τις υπό ανέγερση μονάδες, και κατήγγειλε ότι αυτού του είδους οι επενδύσεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα για τον λαό, παρά μόνο την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας όπως επιτάσσει η Ε.Ε. Η απάντηση που έλαβε από την δημοτική αρχή είναι ότι «…υπεύθυνη είναι η περιφέρεια και όχι ο δήμος…», συμφωνώντας επί της ουσίας με το επικείμενο έγκλημα.

ΔΚ_Αυλώνα_  Σκελετός Εργοστάσιο Βιομάζας

Επιπλέον, για δεύτερο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στις τρείς κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες στο χώρο  που καταλαμβάνει η εταιρία «Γερμανός» στην ΔΚ Αυλώνα. Εκ νέου ζήτησε από την δημοτική αρχή να προσκομίσει μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός κατά των οποίο η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από τις κεραίες επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Δια στόματος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, η δημοτική αρχή κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ζητήσει μόνος του στοιχεία από την πολεοδομία Καπανδριτίου, αποσιωπώντας τις ευθύνες της και αδιαφορώντας η ίδια για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ούτε καν δεν προχώρησε στην διαδικασία διερεύνησης ύπαρξης και ελέγχου των μελετών.

ΔΚ_Αυλώνα_Γερμανός Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας

Τέλος, επανήλθε με το αίτημα του για προσκόμιση έκθεσης πεπραγμένων της περιόδου 2011-2014 στον δήμο Ωρωπού, με την διαδικασία του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για να συναντήσει εκ νέου την αντίθεση του δημάρχου Ωρωπού κου Ρούσση, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν συμφωνήσει με το αίτημα αυτό 18 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο Μιχάλης Χασιώτης δεσμεύτηκε ότι παρ’ όλες τις ραδιουργίες της δημοτικής αρχής η Λαϊκή Συσπείρωση θα επανέλθει, καθώς ουδείς έχει δικαίωμα να επικαλείται «οικονομικές ατασθαλίες» προηγουμένων διοικήσεων για να καλύψει από τον λαό τη δίκη του συμφωνία και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής του Καλλικράτη και Ε.Ε.

 

Μάρτιος 2015,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com