Παρερμηνεύτηκε εισαγγελική εντολή

4.11.2015

H εντολή να ερευνηθούν απλώς από την Εισαγγελία Εφετών οι καταγγελίες επιχειρηματία, μετατράπηκε σε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος εισαγγελέων, ενώ η ίδια δεν την είχε ζητήσει και ζήτησε να διερευνηθεί το πώς συνέβη αυτό.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Ιούνιο,  είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες επιχειρηματία που ανέφεραν ότι ταυτόχρονα τρεις εισαγγελείς τον ερευνούν και αναζητούσε τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Σε ακολουθία αυτών η σχετική έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Εφετών ο οποίος εξέλαβε, ότι είχε λάβει εντολή διενέργειας πειθαρχικού ελέγχου και άρχισε να καλεί τους εισαγγελείς στο γραφείο του, ως πειθαρχικά ελεγχόμενους.

Στη συνέχεια προκλήθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου μετά από αυτή την ενέργεια του εισαγγελέως Εφετών, τα οποία έφεραν τους εν λόγω εισαγγελείς να εκφοβίζονται.

Η κυρία Κουτζαμάνη, εν συνεχεία και σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε όλα τα δημοσιεύματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη και του παρήγγειλε να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί το πως παρερμηνεύθηκε το έγγραφό της με το οποίο ζητούσε τη διενέργεια απλής και όχι πειθαρχικής έρευνας.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ