Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού

Το  ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της παράταξης του ΚΚΕ στο Δήμο Ωρωπού, που συσπειρώνει αγωνίστριες και αγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και πρωτοστατούν στους αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα, παρουσίασε, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Γκοντζίας, σε εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Ο νέος επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο το οποίο επιτέλεσαν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Ωρωπού. Ειδικότερα ανέφερε ότι :

-Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, αλλά και άλλοι υποψήφιοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ήταν στο πλευρό των συμβασιούχων-παρατασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-Έδωσαν μάχη για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ωρωπού.

-Έκαναν παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση και την πυρασφάλεια των σχολείων του δήμου Ωρωπού.

-Εν μέσω πανδημίας, η Λαϊκή Συσπείρωση, ήταν η μόνη παράταξη που εναντιώθηκε στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, που πρότεινε στους Δήμους, (για τις ελλείψεις σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πρώτα των μαθητών κι έπειτα των σχολείων) να δώσουν από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς τους έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές. Κάθετη κι ανυποχώρητη συνέστησε: 1ον να εξασφαλιστούν ενιαία για όλους τα αναγκαία μέσα από το κρατικό προϋπολογισμό, κι όχι από τα ανταποδοτικά των Δήμων (άλλη μια φορολόγηση του λαού μας), ούτε από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών και 2ον να μην επιτραπεί καμιά εμπλοκή ιδιωτών – χορηγών.

-Έκαναν παρέμβαση για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών και την καθαριότητα των σχολείων του δήμου μας εν μέσω πανδημίας.

-Έκαναν παρεμβάσεις για την προστασία της δημοτικής περιουσίας και για την μη εμπορευματοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του δήμου.

-Έκαναν παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και να μην πνιγόμαστε το χειμώνα.

-Κατήγγειλαν την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και την δημοτικής αρχής για τα διόδια.

-Κατήγγειλαν τον Αρμαγεδδώνα αυξήσεων των δημοτικών τελών.

-Καταψήφισαν όλους τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μ.Π.Δ.Σ.) του Υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022-2025, το δημοτικό μνημόνιο δηλαδή.

-Κατήγγειλαν το αντιλαϊκό τερατούργημα «Αναπτυξιακός Οργανισμός», που αποτελεί έναν νέο «Δήμο» δίπλα στο Δήμο Ωρωπού, μέσω του οποίου αποφασίζονται και θα υλοποιούνται τα πάντα.

Ο Νίκος Γκοντζιάς επισήμαινε ότι  η Λαική Συσπείρωση «θα είναι η μόνη αντιπολιτευτική φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η εξαίρεση στη μόνιμη ομοφωνία των υπολοίπων παρατάξεων».

Μάλιστα άσκησε έντονη κριτική στους υποψήφιος Δημάρχους των άλλων παρατάξεων λέγοντας ότι μετακινούνται σε όλα τα κόμματα για να επιβιώσουν πολιτικά.

Εμείς  δυναμώνουμε τον αγώνα κατέληξε ο Νίκος Γκοντζιάς για:

Να δοθεί άμεση λύση για το Κέντρο Υγείας με αναβάθμιση και όχι συρρίκνωση των υπηρεσιών του καθώς  και των Τοπικών Ιατρείων.

Να γίνει πλήρης κτιριακός, αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος στα σχολεία.

Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργατών στον Δήμο με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους.

Να μειωθούν δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη και να αυξηθεί η δημοτική φορολογία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου.

Να γίνουν τα απαραίτητα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Να λυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού.

Να αποκτήσουμε τοπική δημόσια και δωρεάν συγκοινωνία, που να συνδέει τις τοπικές κοινότητες μεταξύ τους, αλλά και το δήμο με την Αθήνα.