Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα στο Καπανδρίτι

ΜΕ ΤΙΤΛΟ ”Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ”

Στις ανακαινισμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συναιτερισμού Καπανδριτίου ”η Πρόοδος” έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα με τίτλο “ο κύκλος των μάταιων πράξεων”,αφιερωμένο στον Ναπολέοντα Σουκατζίδη,ενός από τους 200 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στη Καισαριανή.

Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας και αντιπεριφερειάρχης κος Σπύρος Τζόκας. Το συγγραφέα και το βιβλίο του παρουσίασε η κα Ελένη Καραγιάννη-Βαρνάβα, φιλόλογος -συγγραφέας και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ Ωρωπού.” Η ελληνική ιστορία έχει να επιδείξει πολλά παραδείγματα ”ματαίων πράξεων”ειναι αυτά που ξεχωρίζουν τη φυλή μας και διακρίνουν τον άνθρωπο ήρωα.Ο συγγραφέας αφηγείται μια πραγματική ιστορία σαν να την έχει βιώσει ο ίδιος.Συγχρόνως μας προκαλεί μέσα από το ιστορικό παρελθόν να αξιολογήσουμε το παρόν μας και να δώσουμε απαντήσεις στο σήμερα.Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει, με την απλή και καθαρή ελληνική γλώσσα, τον ρεαλισμό μα και τον λυρισμό του συνάμα ”.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, η αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού κα Αργυρώ Ντάση,ο κος Πέτρος Κακολύρης υπεύθυνος εκδόσεων ”Εύμαρος”, ενώ συντόνισε ο κος Περικλής Καπετανόπουλος.

Στη παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκε ο συγγραφέας Σπύρος Τζόκας,οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτήριου και Γιάννης Δέδες,ο περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Κοροβέσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού Δημήτριος Σωτήρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού κος Μαντάς Νίκος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Ντάσης Μιχάλης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ