Πατρινό Καρναβάλι τον Σεπτέμβριο λόγω κορονοϊού

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται το Καρναβάλι της Πάτρας, μετά την αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το Καρναβάλι θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα κ.λπ.

Σύμφωνα με το thebest.gr ο αρχικός σχεδιασμός για μεταφορά του Καρναβαλιού τον Ιούνιο δεν ευοδώθηκε, οπότε μετά και την σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων την Δευτέρα αποφασίστηκε οριστικά η πραγματοποίηση του Καρναβαλικού Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ορίστηκε για τα μέσα Σεπτεμβρίου, εάν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού τότε το επιτρέψουν.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η πρόεδρος του καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή, «Όλα είναι ρευστά αφού η πανδημία δεν επιτρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτού του καρναβαλικού φεστιβάλ θα είναι σε συνάρτηση με τα μέτρα προστασίας, που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο».

Τόνισε επίσης ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας θα οδηγήσει στην αναγκαία προσαρμογή του περιεχομένου των εκδηλώσεων. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την Ιταλία, συμμετέχουν εκτός από τον Δήμο Πατρέων, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.