Πεδίο μάχης το λιμάνι του Πειραιά μετά από συμπλοκές Σύρων και Αφγανών

31.3.2016

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας αργά τη νύχτα όταν συνεπλάκησαν νεαροί  Σύροι και Αφγανοί μετανάστες  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα εκ των οποίων το ένα σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το λιμάνι του Πειραιά έχει μετατραπεί σε μια δεύτερη Ειδομένη με περίπου έξι χιλιάδες άτομα να στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια τα οποία είναι συχνά, πλέον, ξεκίνησαν αρχικά έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί Σύροι πρόσφυγες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμάτων.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκε το πείραγμα που έκανε ένας Αφγανός στη γυναίκα ενός πρόσφυγα από τη Συρία, με αποτέλεσμα ομοεθνείς της να του ζητήσουν το λόγο και να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος έμειναν στο σημείο όλη τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους.

 Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για τον διαχωρισμό των προσφύγων και μεταναστών κατά εθνικότητα γιατί οι διαφορές είναι μεγάλες και η συμβίωσή τους είναι εντελώς απίθανη. Ήδη στη Μαλακάσα στο στρατόπεδο «Γερακίνη» βρίσκονται περίπου 1200 Αφγανοί ενώ στο Σκαραμαγκά μεταφέρονται κυρίως Σύροι, όπως και σε Κέντρα Φιλοξενίας στη  Βόρειο Ελλάδα. Ενώ ένα ακόμα κέντρο είναι στο σχεδιασμό του υπουργείου να ανοίξει στα Οινόφυτα σε παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο το επόμενο διάστημα εφόσον οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχιστούν.