Περίμενε κρεβάτι στη ΜΕΘ και πέθανε στο “Σωτηρία” – Γ. Πατούλης: Να ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια των ΜΕΘ

4.2.2016

Η αδιαφορία της Πολιτείας για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία κόστισε τη ζωή ενός ακόμη συνανθρώπου μας προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση του προέδρου του ΙΑΣ κ. Γ. Πατούλη.

Όπως κατήγγελλε σήμερα ο ΙΣΑ ένας ακόμα άτυχος  ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,.

Πρόκειται για 55χρονη ασθενή που έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού και κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένη σε κοινό θάλαμο.

«Η κορύφωση της επιδημίας της γρίπης πρόκειται να οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εντούτοις το υπουργείο Υγείας επιχειρεί με αποσπασματικό τρόπο να διαχειριστεί πρόχειρα και ανεπαρκώς την κατάσταση» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στη “λίστα αναμονής” του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων 32 ήταν λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να προβεί  στις απαραίτητες ενέργειες «για να ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ του ΕΣΥ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά».

Είναι τραγικό για τη χώρα μας να θυσιάζει ανθρώπινες ζωής για τι ότι οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να υλοποποίησουν τις υποσχέσεις τους προς τους πολίτες και να κάνουν τα αυτονόητα. Να ανοίξουν τα 20000 κρεβάτια σε ΜΕΘ και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Τελικά πόσο κοστολογούν τη ζωή;