Περίπατος… ζωής!!! Η άσκηση είναι φάρμακο και… στον σακχαρώδη διαβήτη!

Ένας περίπατος ζωής διπλά στην παραλία του Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η άσκηση είναι φάρμακο και… στον σακχαρώδη διαβήτη.

Σε μια ιδέα βασισμένη στο Ιατρείο της Αθηνάς Γρέκα, με στόχο την προαγωγή της άσκησης και τα οφέλη της, συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ωρωπού, το ΚΕΠ Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας, το Exercise is Medicine Greece, το τμήμα Φυσιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και τους Γιατρούς του Κόσμου, περπάτημα κατά μήκος της Παραλίας Ωρωπού. Σημείο συγκέντρωσης οι Παλιές Φυλακές Ωρωπού, όπου ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ευάγγελος Καλύβας υποδέχθηκε την ομάδα “δράσης”.

Κατά την διάρκεια διαδραστικής εκδήλωσης, όπου μπορούσαν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες, μετρήθηκαν οι τιμές σακχάρου αίματος προ και μετά την άσκηση. Επιλέχθηκε μια σχετικά εύκολη διαδρομή με σκοπό να συμμετέχουν και οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας.

Εξηγήθηκαν αναλυτικά οι στόχοι της άσκησης στην  πρόληψης και ο ρόλος της άσκησης και της διατροφής για την σωστή ρύθμιση του μεταβολισμού και του σακχάρου αίματος.

Με βάση τις μετρήσεις αποδείχθηκε ότι  το σάκχαρο αίματος μειώνεται με την άσκηση, γιατί η άσκηση λειτουργεί ως φάρμακο!

Συγχαρητήρια στην Αθηνά Γρέκα, στη Χριστίνα Φωτοπούλου, στην Ασημίνα Καλογράνη και σε όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη διοργάνωση μιας ακόμα εκδήλωσης, που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος Ωρωπού, καθώς προάγει την πρόληψη υγείας και την ενημέρωση.