Περίπτερο ενημέρωσης για τα θαλάσσια σπορ στην Παραλία Πλάκα Δηλεσίου

Ένα νέο περίπτερο-κέντρο ενημέρωσης για τα θαλάσσια σπορ λειτουργεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και για όλο το μήνα, από τις 11.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ., στην παραλία της Πλάκας Δηλεσίου.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Τανάγρας με την Μη Κερδοσκοπική εταιρία Sea Watersports, η οποία με εθελοντές ενημερώνει τους πολίτες για τα θαλάσσια σπορ, πως μπορεί κάποιος να τα απολαύσει αλλά και πως μπορεί να προστατευθεί από πιθανούς κινδύνους που διατρέχει όταν δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας.

Το κέντρο ενημέρωσης θα είναι καθημερινά ανοιχτό όλο τον Αύγουστο και δίνει τις σχετικές πληροφορίες στους λουόμενους. Υπεύθυνος από το Δήμο Τανάγρας είναι ο κ. Κώστας Καρλατήρας. Επίσης θα προσφέρει ειδική εκπαίδευση στα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τη θάλασσα και να την χαίρονται.

Η εγκατάσταση του περιπτέρου έρχεται να συμπληρώσει τις υποδομές που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Τανάγρας στην Παραλία Πλάκα Δηλεσίου, που πλέον έχει μετατραπεί σε μια οργανωμένη θαλάσσια όαση δροσιάς.

Πρόσφατα τοποθετήθηκε ειδική ράμπα  για τα ΑΜΕΑ, ώστε και τα άτομα αυτά να έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στη θάλασσα για  να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Να σημειώσουμε ότι με εντολή του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια έχει γίνει πλήρης αναδιοργάνωση  όλης της  Παραλίας  Πλάκα Δηλεσίου. Τοποθετήθηκαν ομπρέλες,  αλλαξιέρες, ντους, κιόσκια και παγκάκια.

Πρόσφατα ο Δήμος Τανάγρας, με τη συνεργασία του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Δηλεσίου» διαμόρφωσαν ειδικές εισόδους προς τη θάλασσα, τοποθετώντας σακιά με άμμο, ώστε οι λουόμενοι να μην ενοχλούνται από τις πέτρες.

Την παραλία επιτηρούν δύο ναυαγοσώστες, οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια τους. Με όλη αυτή την αναδιοργάνωση, η Πλάκα Δηλεσίου έχει αλλάξει όψη. Είναι πια, μια οργανωμένη παραλία η οποία έχει πάρει και μπλε σημαία. Έτσι καθημερινά προσελκύει δεκάδες άτομα,  τα οποία απολαμβάνουν τη δροσιά της θάλασσας.