Περιοδεία του ΚΚΕ στην πληγείσα από πυρκαγιά περιοχή της Μαλακάσας

 

 

Αποτελεί έγκλημα για τον λαό της περιοχής μας η καταστροφή που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στην περιοχή της Μαλακάσας. Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΚΟ Ωρωπού με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Χασιώτη, βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου της περιοχής για την έλλειψη αντιπυρικών μέτρων ξεχείλιζε, καθώς κάθε χρόνο μετρούν απώλειες σε δάσος και περιουσίες.

 

 

Ευθύνη έχουν για την σημερινή κατάσταση οι δημοτικές αρχές της περιοχής διαχρονικά που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του δάσους και περιουσιών. Ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα, κονδύλια, σε υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (Πυροσβεστική, Δασική κ.λπ.). Ευθύνη έχει και η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής η οποία δεν έχει λάβει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την αντιπυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου (αποψιλώσεις, διανοίξεις δρόμων κ.α.). Αντίθετα μετέφερε τα αποθεματικά της για την πληρωμή του χρέους προς τους δανειστές.

 

 

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ παρέμειναν σε επιφυλακή ως τις πρώτες πρωινές ώρες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Διεκδικούμε:

 

 

  • Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας – πυρόσβεσης.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
  • Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.
  • Πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
  • Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.