Περιοδεύουν οι “Γαλάζιοι” υποψήφιοι της Προεδρίας

31.10.2015

Στα αστικά κέντρα, με το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά και στα παραδοσιακά «γαλάζια κάστρα», όπου αναμένεται να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές, ρίχνουν τώρα το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας στην αύξηση της δυναμικής τους.

Μεγάλο βάρος θα πέσει και στις Περιφέρειες της Κρήτης, λόγω καταγωγής Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, αλλά και της Πελοποννήσου, όπου οι υποψήφιοι ετοιμάζονται να περιοδεύσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς εκεί υπάρχουν τέσσερα παραδοσιακά «κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία σε κάθε εκλογική διαδικασία φέρνουν στο κόμμα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επικράτεια.
Η βάση από την οποία ξεκινούν και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι η διεκδίκηση των 1.526.205 ψηφοφόρων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι στη Μεσσηνία ο αριθμός των γαλάζιων ψηφοφόρων έφτασε στους 33.200.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την επιρροή τους στις συγκεκριμένες μεγάλες περιφέρειες, επιστράτευσαν σειρά τοπικών στελεχών της Ν.Δ., προσπαθώντας πολλές φορές να μπουν και στα χωράφια των ανθυποψηφίων τους.

Ο κ. Μειμαράκης αύριο και τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπου θα συναντηθεί με τους μητροπολίτες Σπάρτης κ. Ευστάθιο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόοστομο, Δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αντιπεριφερειάρχες και κομματικά στελέχη, όπου και θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο Άργους το πρωί στο Ξενοδοχείο «Σπάρτα INN» αύριο το βράδυ, και στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας τη Δευτέρα οπότε και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του.

«Οργώνουν» την Πελοπόννησο

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. προγραμματίζουν να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, καθώς από τους πέντε νομούς οι τέσσερις (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα και Αρκαδία) αποτελούν παραδοσιακά «κάστρα» της «γαλάζιας» παράταξης και η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών στην εσωκομματική διαδικασία αναμένεται αυξημένη.

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζουν οι Βουλευτές Αθ. Δαβάκης, Κ. Τζαβάρας, Γ. Ανδριανός, ο Γιάννης Κουλιζάκος, υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος διατηρεί ισχυρά ερείσματα και στον Πειραιά, οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία), και Παν. Σκαναδαλάκης ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Αδ. Γάκης, και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας, Ευδοξία Παπαγεωργίου.

Στις πελοποννησιακές υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχωρίζει αυτή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Τον Άδωνι Γεωργιάδη στηρίζουν στην Πελοπόννησο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας, Γιώργος Μούκιος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Π. Κατσίβελας, και ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.
Η έκπληξη, πάντως, ήρθε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, αν και Μακεδών, παρουσίασε τρεις πολύ δυνατές υπογραφές από την Πελοπόννησο.

Η πρώτη ήταν του δημάρχου Άργους, Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος έχει τεράστια επιρροή στο δεξιό ακροατήριο της Πελοποννήσου, η δεύτερη του προέδρου της ΝΟΔΕ Λακωνίας Κυριάκου Διαμαντάκου και η τρίτη του Μίλτου Χρυσομάλλη από τη Μεσσηνία.