Περιφέρεια Αττικής: Δεν έχουμε χρέη, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Για δημιουργία εντυπώσεων και παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών «που έχει αντιμετωπισθεί και επιλυθεί ήδη εντός του 2017», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Περιφέρειας Αττικής απαντώντας σε δημοσιεύματα, σε συνέχεια παράδοσης σχετικής Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βουλή.

«Η Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο δεν έχει χρέη αλλά, αντιθέτως, έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών, δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. ευρώ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής απαντά στις κατηγορίες περί «ανάδειξης της σε “πρωταθλήτρια” με υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών» που της προσάπτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά από «στρεβλή ανάγνωση έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», όπως σημειώνεται.

«Καλή είναι η δημιουργία εντυπώσεων, υπάρχει όμως και η πραγματικότητα» τονίζει η σχετική ανακοίνωση ενώ υπογραμμίζεται ότι αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξαιτίας της αύξησης αρμοδιοτήτων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και λύθηκε εντός του 2017, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Δεκέμβρη του 2017 να έχουν ήδη μειωθεί στο μισό, και σήμερα να κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. ευρώ» αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ήταν «εκείνη που σχεδίασε, ωρίμασε και υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της».

«Για του λόγου το αληθές, υποδεικνύει μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις δημοσιευμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ή στα 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους δήμους της Αττικής και αφορούν έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αστικών αναπλάσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών, οδικής ασφάλειας, κ.ά.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.gr