Πετρετζίκης: Η πιο γευστική και λαχταριστή τούρτα για το πασχαλινό τραπέζι-Με τέλεια διακόσμηση

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει τη συνταγή του για την πιο τέλεια, γευστική και δροσερή… πασχαλινή τούρτα!

Εκτός από το παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι και τα υπόλοιπα… εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, το γλυκό είναι ένα βασικό κομμάτι στο γιορτινό τραπέζι!

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει τη συνταγή του για την πιο τέλεια, γευστική και δροσερή… πασχαλινή τούρτα!

Η πασχαλινή τούρτα του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά:

Για τα παντεσπάνια

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. γεμάτο μαχλέπι
1 κ.γ. γεμάτο κάρδαμο (κακουλέ)
1 κ.γ. μαστίχα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. γάλα
50 γρ. μέλι
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά, μεσαία
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για τις φόρμες
αλεύρι γ.ο.χ., για τις φόρμες

Για τη βουτυρόκρεμα

350 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

σοκολατάκια, πασχαλινά

Εκτέλεση:

Για τα παντεσπάνια

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
-Βάζουμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε καλά για να γίνει σκόνη.
-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τον κακουλέ, τη μαστίχα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
-Προσθέτουμε το γάλα, το μέλι, 3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
-Βάζουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
-Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρεις φόρμες των 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
-Ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για τη βουτυρόκρεμα

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο, την κανέλα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.
-Βάζουμε 1 κ.σ. από τη βουτυρόκρεμα στο κέντρο της πιατέλας σερβιρίσματός μας και τοποθετούμε πάνω το ένα παντεσπάνι.
-Απλώνουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.
-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
-Στολίζουμε με σοκολατένια πασχαλινά αβγά και με σοκολάτα της αρεσκείας μας.

thetoc.gr