Πετρόπουλος: «Είναι παράλογο και ανόητο οι αγρότες να αρνούνται να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον»

9.2.2016

Ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, χαρακτήρισε «παράλογες και ανόητες» τις αντιδράσεις των αγροτών,  με σημερινές του δηλώσεις

«Είναι παράλογο και ανόητο οι αγρότες να αρνούνται να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη» επισήμανε και αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις συνέχισε: «γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών».

 «Τεράστιο» το πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι δανειστές χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τόνισε ότι «η κυβέρνηση σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει βάλλεται και εκ των έσω. Σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας».

 «Η Ελλάδα χαράσσει τη μοίρα της, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη» απάντησε ο κ. Πετρόπουλος στην ερώτηση πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χρονικά ο κύκλος των αντιδράσεων και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό.