Πιείτε σαμπάνια για να ξεχάσετε το… Alzheimer

9.11.2015

Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε από έρευνες ότι η μπύρα βοηθάει τον άντρα στη σεξουαλική του δράση. Μια νέα έρευνα όμως,του πανεπιστημίου του Reading, αποκαλύπτει ότι και η σαμπάνια βοηθάει στην αποτροπή της άνοιας και της νόσου Alzheimer.

 Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για τον αφρώδη οίνο περιέχουν ενώσεις που ενισχύουν τη μνήμη και καταπολεμούν την ασθένεια.

Το πείραμα έγινε σε αρουραίους και διαπιστώθηκε ότι οι ποικιλίες Pinot Noir και Pinot Meunier έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Τώρα οι πανεπιστημιακοί θέλουν να ερευνήσουν αν η σαμπάνια έχει την ίδια επίδραση στον άνθρωπο, δοκιμάζοντας τη χρήση της σε συνταξιούχους.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer δήλωσε: «Αυτή η έρευνα είναι συναρπαστική, επειδή δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας -μέχρι τρία ποτήρια την εβδομάδα- έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως η μνήμη»

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της «Κοινωνίας για τη νόσο Alzheimer», δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη έρευνα πριν η σαμπάνια χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο.

 Πηγή: Mirror