Πλήθος κόσμου με θρησκευτική κατάνυξη μετείχε στο πανηγύρι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη στον Κάμπο Ωρωπού

 13.7.2016

Με θρησκευτική κατάνυξη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και την παρουσία πλήθους κόσμου γιορτάστηκε και φέτος στις 11 και 12 Ιουλίου η πανήγυρις του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και Οσίου  Παϊσίου, στον Κάμπο Ωρωπού.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, παρουσία του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου κι ακολούθως η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Οσίου Παϊσίου στην περιοχή του Κάμπου Ωρωπού.

Στο Ιερό παρεκκλήσιο μεταφέρθηκαν την περασμένη Παρασκευή, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Λείψανα του Αγίου Γερασίμου του Μεγαλομάρτυρος, Αγνώστων Αγίων Μαρτύρων Σαββαϊτών, Τμήμα Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος, Τμήμα του Τιμίου Ξύλου και Τίμιος Λίθος από το Γολγοθά, που θα παραμείνουν έως σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου για ευλογία των πιστών.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα που αφιερώθηκαν στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκαν πέρσι από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου. Εκεί φυλάσσεται κομμάτι από το ράσο του Οσίου Παϊσίου, που δόθηκε ως ευλογία από την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ξύλινη εικόνα την οποία πρόσφερε ο Άγιος ως ευλογία στα πνευματικά παιδιά του, η οποία δόθηκε από πνευματικό του παιδί και μοναχό του Αγίου όρους.

Την λιτάνευση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ωρωπού κ. Στ. Γκικάκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού κ. Μ. Τόλιας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Σκάλας Ωρωπού  κ. Φαφούτης και Νέων Παλατίων κ. Αντ. Καζαμίας, καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δημ. Κιούσης.

Την Τρίτη, το πρωί 12 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Ακολουθία.

ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ- ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ