Πλειστηριασμοί από τις οφειλές στα Ταμεία

29.10.2015

Με πλειστηριασμούς και διώξεις απειλούνται περίπου εκατό χιλιάδες ασφαλισμένοι με οφειλές στα Ταμεία, από το Δεκέμβρη,  εφόσον δεν έχουν μπει σε ρύθμιση η δεν πληρώνουν τις δόσεις τους.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Συγκεκριμένα το μέτρο  αφορά  όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω και θα ισχύσει ουσιαστικά από την ερχόμενη Κυριακή καθώς εκπνέει και η τελευταία παράταση που υπήρξε με υπουργική απόφαση στις κατασχέσεις έως 31 Οκτωβρίου.

Τα χρέη που έχουν μεταφερθεί ήδη στο ΚΕΑΟ αντιστοιχούν σε 275.000 οφειλέτες και είναι ύψους 12,9 δισ. Από αυτούς οι 100.000 χρωστούν αυτή τη στιγμή πάνω από 5.000 ευρώ και είναι αυτοί που μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο.

Από τη Δευτέρα θα ισχύει και μία ακόμα διαδικασία η οποία όμως βάζει στο στόχαστρο τα περιουσιακά στοιχεία λόγω οφειλών μια και ξεπαγώνουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και εξώσεις από σπίτια) για όσους έχουν σε βάρος τους σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Με την μη παράταση της ισχύος της υπουργικής απόφασης που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στα μέσα Ιουλίου λόγω των capital controls, «ξεμπλοκάρουν» και οι αναγκαστικές εκτελέσεις, όπως επίσης και η καταβολή των δικαστικών παραβόλων, πράξεις οι οποίες επίσης είχαν «παγώσει».