Πλημμύρες και καταστροφές έφεραν οι έντονες βροχοπτώσεις

22.10.2015

 

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση και τις κατά τόπους καταιγίδες που για μια ακόμη φορά έχουν μετατρέψει κεντρικές αρτηρίες σε ποτάμια ενώ τα μποτιλιαρίσματα προκαλούν την αντοχή των οδηγών. Χαλάζι πέφτει αυτή την ώρα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Κηφισού προς Περιστέρι.

 

Νωρίτερα μεγάλη καθυστέρηση των οχημάτων παρατηρήθηκε στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το Πειραιά μέχρι τη Μεταμόρφωση, στην Αττική οδό και μέχρι την Κηφισίας, την κάθοδο της Κηφισίας αλλά και τη Μεσογείων. Χαμηλές είναι οι ταχύτητες και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στην περιοχή του καματερού κατέρρευσε εγκαταλελειμμένο κτίριο.

 

Από την νεροποντή που κατά τόπους συνεχίζεται έχουν προκληθεί μικροατυχήματα ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια. Προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από το πρωί. Λόγω της νεροποντής η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτα περίπου 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές.

 

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις.

 

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

 

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

 

Προβλήματα παρατηρούνται και στην Βόρεια Ελλάδα όπου ο καιρός είναι χειμωνιάτικος.

Η κακοκαιρία σύμφωνα Μην ΕΜΥ θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς.