Πλημμύρισε ποδήλατα και παιδικά χαμόγελα το Δήλεσι στην 1η Ποδηλατοδρομία

Πλημμύρισαν  ποδήλατα και παιδικά χαμόγελα οι δρόμοι  του Δηλεσίου,  σήμερα,  το πρωί,   κατά την 1η Ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου,  υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Ήταν μια δράση που έδειξε τη διάθεση αλά και τη θέληση των παιδιών  και των συνοδών τους για άθληση μέσα στην πόλη τους. Σε μια πανέμορφη μαγευτική περιοχή, όπως αυτή της Πλάκας Δηλεσίου,  δίπλα στη θάλασσα. Σε μια διαδρομή από τον Ναυτικό όμιλο μέχρι τον Κοκκινόβραχο. Εκεί όπου τους περίμενε μια έκπληξη. Η παρουσία μαθητών του Ιππικού Ομίλου Δηλεσίου πάνω σε δύο πανέμορφα άλογα.

Μια εκδήλωση που ετοίμασε με πολύ μεράκι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και βρήκε αρωγό και άξιο συμπαραστάτη το Δήμαρχο Τανάγρας Β. Περγάλια και την Πρόεδρο της  ΔΗ.Κ.Ε.Τ. Μαρία Νίκα, που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε αυτή η 1η ποδηλατοδρομία να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς  ήταν άρτια οργανωμένη με την συμμετοχή της Ε.ΔΥ.Σ. που φρόντισε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής από το Ναυτικό Όμιλο Δηλεσίου,  από την Χάλκινη Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας του 2008 στο Πεκίνο Σοφία Παπαδοπούλου που ήταν  το τιμώμενο  πρόσωπο στην εκδήλωση.

Η Ολυμπιονίκης μας μύησε τα παιδιά στην εμπειρία της από τους αγώνες της στο Πεκίνο και την αγάπη που θα πρέπει να δείχνουν για  άθληση αφού βρίσκονται σε μια περιοχή που μπορεί να τους την προσφέρει απλόχερα.  Χαρακτηριστικό ήταν ότι όλα τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, ήθελαν μια αναμνηστική φωτογραφία με  την πρωταθλήτριά μας, η οποία έκανε και την απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων που είχε φιλοτεχνήσει η ΔΗΚΕΤ.

Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. κα Μαρία Νίκα,  εκ μέρους του Δημάρχου Τανάγρας κ. Β Περγάλια, συνεχάρη  όλους όσοι διοργάνωσαν την Ποδηλατοδρομία, την Ολυμπιονίκης μας Σοφία Παπαδοπούλου για την παρουσία της,  που έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό, αλλά και τη Ε.ΔΥ.Σ που για ακόμα μια φορά ήταν παρούσα και συνέδραμε για να στεφθεί με επιτυχία η δράση.

Επίσης, προανήγγειλε ότι το μικρό γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο Ν.Ο.Δ. θα ανακαινιστεί, ώστε να μετατραπεί σε ένα μικρό αθλητικό στολίδι  για να αθλούνται τα παιδιά του Δηλεσίου.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των μεταλλίων από την Ολυμιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου.

Ακολούθως τα παιδιά περίμενε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς έγινε κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων για πέντε ολοκαίνουργια ποδήλατα προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Ζάχαρης, σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από τον νυν Πρόεδρο, Ηλία Χρήστο, δείγμα του σεβασμού και της συνέχειας.

Την εκδήλωση αγκάλιασαν με χορηγίες όλες οι τοπικές επιχειρήσεις δείχνοντας ότι θέλουν ο τόπος τους να έχει συχνά τέτοιες κοινωνικές δράσεις.