«Πνίγηκαν» Άνδρος και Σύρος από την κακοκαιρία! Εγκλωβίστηκαν οδηγοί σε αυτοκίνητα

Ο καιρός έδειξε τα δόντια του στην Άνδρο και στη Σύρο. Η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν μεγάλη, αλλά τα προβλήματα άρχισαν μετά από λίγα λεπτά βροχής…

Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ της Δευτέρας και στην Σύρο. Οι καιρικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή βροχόπτωση που είχε τη μορφή καταιγίδας, συνοδευόμενη από κεραυνούς.

Στην Ερμούπολη, κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η κυκλοφορία για πεζούς και οδηγούς ήταν αδύνατη από κάποια στιγμή και μετά. Οι εικόνες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, που δημοσιεύει τα επόμενα βίντεο, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας έβρεξε 32,8mm νερό…

(07/10/2019)Αυτή την ώρα στην #Σύρο πολύ βροχή και ηλεκτρικά, αυτό το #video είναι από φίλη της σελίδας μας .Video[????]: Eirini Roussou G

Posted by Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης on Monday, October 7, 2019

 

Δύσκολο βράδυ πέρασε η Άνδρος, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί και προκάλεσαν πολλά προβλήματα.

Στο έλος της κακοκαιρίας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (07.102.2019) η Άνδρος. Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν.

Εξαιτίας της βροχής, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν σε Αποίκια και Στενιές, ενώ πτώση φερτών υλικών και βράχων σημειώθηκε σε πολλά σημεία του επαρχιακού Απροβάτου – Παλαιόπολης. Η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη από τα λιμνάζοντα νερά και τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν στα ρέματα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ξεχείλισε ο ποταμός «Άχλας» προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

>Με πληροφορίες από androsportal.gr