Ποια ακίνητα γλιτώνουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες

Εκτός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνεται πως μένουν ακίνητα με αντικειμενική αξία που δεν ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Σε συμφωνία με τις τράπεζες να μην ενταχθεί κανένα σπίτι με αξία έως 300.000 ευρω, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι τραπεζίτες συμφώνησαν να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα οι πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για ακίνητα τα οποία βρίσκονταν ήδη σε συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να επεκταθεί η ισχύς του Νόμου Κατσέλη, που στόχο έχει την προστασία της πρώτης κατοικίας, και μετά το τέλος του έτος, οπότε και λήγει η ισχύς του.