Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ;

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε στις 7.30 το πρωί δεν είναι… σeξ, καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε. Ερευνητές που αναζήτησαν την ιδανική ώρα για το σeξ συμπέραναν ότι θα σας φτιάξει τόσο τη διάθεση όσο και την ημέρα ολόκληρη.

Στην έρευνά τους οι ειδικοί της Forza Supplements, με τη βοήθεια χιλίων υγιών και δραστήριων ανθρώπων και των δύο φύλων, διαπίστωσαν ότι στις 7.30 το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για σeξ, με την προϋπόθεση να ξυπνήσει κανείς στις 6.45 και να έχει κοιμηθεί στις 22.10.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα επίπεδα ενέργειας του σώματος βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ύστερα από μια ξεκούραστη νύχτα, κάτι που σημαίνει ότι και τα δύο φύλα έχουν περισσότερη αντοχή. Επίσης, το σeξ δίνει ώθηση στην έκκριση ενδορφινών, των ορμονών που μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλά όλη την ημέρα.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στους καλύτερους χρόνους για τις πιο συνήθεις δραστηριότητες της ημέρας. Ιδανικό θεωρούν να πηγαίνει κανείς για τρέξιμο στις 7.00 το πρωί, διότι ο οργανισμός μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες, δεδομένου ότι τα επίπεδα σακχάρου, ινσουλίνης και γλυκογόνου είναι χαμηλότερα από τα φυσιολογικά, και να παίρνει πρωινό στις 7.15.

Η ικανότητα συγκέντρωσης αγγίζει το ζενίθ τρεις ώρες μετά το ξύπνημα, αλλά τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν στις 15.30 και στις 20.15, οπότε έχουμε ανάγκη ένα σνακ. Τέλος, η καλύτερη ώρα για ένα ποτό είναι στις 18.10, τέσσερις ώρες πριν από την κατάκλιση, ώστε να μην επιβαρύνεται το συκώτι.