Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον Στέλιο Διονυσίου

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό που εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον τραγουδιστή για σωματική βλάβη από αμέλεια εξύβριση και απείθεια ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο τραγουδιστής έσκισε αστυνομική κορδέλα στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Δορυλαίου, που είχε τοποθετηθεί στο σημείο επειδή δεν επιτρεπόταν προσωρινά στο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της επίσκεψης του Ισραηλινού προέδρου στη χώρα μας.

Αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε με ταχύτητα, τραυματίζοντας ελαφρά με τον καθρέφτη του οχήματός του τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Ο Στέλιος Διονυσίου στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχτηκε πως εκνευρίστηκε και μίλησε άσχημα στον αστυνομικό όταν διαπίστωσε ότι ο δρόμος ήταν κλειστός και ο ίδιος έπρεπε, όπως είπε, να πάει στο νοσοκομείο.

«Παρά την απαγόρευση εκνευρίστηκα και μίλησα άσχημα και ζητάω συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην καταγγελία του αστυνομικού ότι τον χτύπησε με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου πιθανολόγησε ότι ίσως τον ακούμπησε την ώρα που πέρναγε συμπληρώνοντας που προχωρούσε με πολύ μικρή ταχύτητα.

«Κατέβηκα να δω πώς είναι ο αστυνομικός» υπογράμμισε ο γνωστός τραγουδιστής ο οποίος υποστήριξε πως είχε μεγάλη ένταση γιατί ήθελε να πάει στο νοσοκομείο και αυτός ήταν ο λόγος που μίλησε άσχημα.

«Έδωσα τον ιερότερο όρκο που έχω στην ζωή μου στα κόκαλα του πατέρα μου. Δεν είχα καμία πρόθεση να χτυπήσω τον αστυνομικό. Σέβομαι απόλυτα την αστυνομία».

Ο μηνυτής αστυνομικός, νωρίτερα, περιέγραψε την επεισοδιακή συνάντηση που είχε με τον Στέλιο Διονυσίου. «Το αμάξι ξεκίνησε έκοψε την κορδέλα και ερχόταν καταπάνω μου. Έκανα στην άκρη, με χτυπάει με τον καθρέπτη και προχωράει. Με χτύπησε στο δεξί χέρι, στο δάκτυλο. Του φωνάζω «βλέπω την πινακίδα θα σου κάνω μήνυση και σταμάτησε» είπε συμπληρώνοντας πως ήταν η στιγμή που ο γνωστός τραγουδιστής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον πλησίασε .

«Μου λέει τι θες ρε μ… θέλω να περάσω». Ήταν εξαγριωμένος σε τρομερή ένταση. Του λέω «θα καλέσω περιπολικό να πάμε στο τμήμα να σου κάνω μήνυση». Δεν μου είπε τίποτα για την κατάσταση της υγείας του ή ότι έχει πρόβλημα. Άρχισε αμέσως να με βρίζει. Πήγαμε στο Τμήμα .Είχε ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και με ρώτησαν αν έχω κάτι και ανέφερα ότι πονάει το δάχτυλο μου και με πήγαν στο νοσοκομείο». Ο αστυνομικός κατέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν πως πρέπει να έχει το χέρι του δεμένο και σε πλήρη ακινησία».