Πολύνεκρο δυστύχημα στους δρόμους της Γαλλίας

23.10.2015

 

 

Τουλάχιστον 42 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στην μετωπική σύγκρουση, που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στη δυτική Γαλλία, μεταξύ ενός λεωφορείου και ενός φορτηγού. Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε κοντά στην οινοπαραγωγό περιοχή της Ζιρόντ, στην πόλη Puisseguin και σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 

Σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα Σουντ-Ουέστ οι επιβάτες του εκδρομικού λεωφορείου ήταν κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι και όπως επιβεβαίωσε η Δήμαρχος του Πτί Παλαί, Πατρισιά Ραϊσίνι, πρόκειται για μέλη λέσχης συνταξιούχων που είχαν ξεκινήσει να πάνε εκδρομή.

 

Τα δύο θανατηφόρα οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, όπως μετέδωσε το κανάλι BFTV, και μόνο οκτώ άτομα κατάφεραν να γλιτώσουν, πέντε εκ των οποίων είναι βαριά τραυματισμένοι.

 

Στον τόπο του δυστυχήματος κατευθύνεται από το  Παρίσι ο Υπουργός  Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την Αθήνα εξέφρασε τη θλίψη του για το πολύνεκρο τροχαίο γράφοντας στο  twitter ότι «η γαλλική κυβέρνηση έχει πλήρως κινητοποιηθεί για αυτή την τρομερή τραγωδία». Επίσης μέσω μηνύματος στο twitter ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, εξέφρασε τα συλλυπητήρια αλλά και τη συμπαράσταση του στους συγγενείς των θυμάτων.

 

Μετά το τροχαίο δυστύχημα του 1982 στην περιοχή της Βουργουνδίας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 53 άνθρωποι, ανάμεσα τους 44 παιδιά, το σημερινό είναι το πλέον πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία.