Πολώνουν το κλίμα οι τρεις υποψήφιοι αφήνοντας αιχμές κατά Καραμανλή…

15.12.2015

Ενόχλησε πολύ τους συνυποψήφιους του κ. Μεϊμαράκη η διαρροή από το γραφείo του κ. Καραμανλή για στήριξη του πρώην Προέδρου της Βουλής καθώς κάποιοι εμφανίζονται ως «νεοκαραμανλικοί».

Η δήθεν σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ πέντε μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, στη σκιά  πληροφοριών για πολιτικό εναγκαλισμό ομάδας «καραμανλικών» με το Μέγαρο Μαξίμου, στόχο έχει να οξύνει την αντιπαράθεση και να πολώσει το κλίμα.

Τόσο ο  κ. Μητσοτάκης, όσο κι ο κ. Γεωργιάδης άφησαν αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως εάν στηρίζει κάποιον υποψήφιο μπορεί να το πει ρίχνοντας πολύ χαμηλά την αντιπαράθεση.

Κι ενώ  μαίνεται ο «τεχνητός πόλεμος» για τη δήθεν διαρροή του κ. Καραμανλή, η οποία προκάλεσε την οργή των άλλων τριών υποψηφίων, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον  Άδωνι Γεωργιάδη προστέθηκε και ο τρίτος της παρέας ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Καραμανλής, δεν έχει αλλάξει άποψη για τον κ. Μεϊμαράκη, τον οποίο στηρίζει, θεωρεί πως είναι ενωτική υποψηφιότητα και εγγυάται την ενότητα της ΝΔ την επομένη των εκλογών, αλλά δεν έχει δώσει και δεν δίνει γραμμή, ενώ ουδεμία εντολή του υπήρξε για να γίνει διαρροή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ.

«Όποιος θέλει να υποστηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους να το κάνει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ» σχολίασε δεικτικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει διαρροή Καραμανλή. Αν θέλει να πει κάτι, θα το πει δημόσια και ξεκάθαρα όπως κάνει πάντα σε σοβαρά θέματα» ήταν το σχόλιο του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος σε συνάντησή του με διαπιστευμένους στη ΝΔ πολιτικούς συντάκτες, σημείωσε: «Και εγώ βλέπω πολλές φορές τον Κ. Καραμανλή, έχω καλές σχέσεις μαζί του αλλά δεν δημοσιοποιώ τις συνομιλίες μας».

Στην ίδια γραμμή και ο κ. Γεωργιάδης, που επισήμανε: «Τι σημαίνει ότι μόνο ο Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της ΝΔ; Οι υπόλοιποι δεν είμαστε ΝΔ; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κ. Καραμανλής έκανε τέτοια δήλωση».

Η απάντηση ήρθε όμως από τον «καραμανλικό» Ευριπίδη Στυλιανίδη που στηρίζει δυνατά την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος τον προορίζει για γραμματέα του κόμματος εάν εκλεγεί.

Στη σκιά της αναφοράς του κ. Τζιτζικώστα ότι θα μπει τέλος σε «βαρώνους και Αντουανέτες στο κόμμα» και του Μάκη Βορίδη για τα τζάκια που βαίνουν προς το τέλος τους, ο κ. Στυλιανίδης, ανέφερε, υιοθετώντας την διαρροή, ότι ο κ. Καραμανλής απάντησε σε μια «προβοκάτσια».

Ουσιαστικά εννοούσε τις φήμες περί συνάντησης του κ. Καραμανλή με τον κ. Τζιτζικώστα και άρα αποστασιοποίησή του πρώην πρωθυπουργού από τον κ. Μεϊμαράκη

Ταυτόχρονα  ομάδα καλοθελητών  μετά τη γενική δοκιμή της Κυριακής για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ψηφοφορίας και με δεδομένη την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων που εντοπίστηκαν, άρχισαν τις διαρροές για το ενδεχόμενο οι εκλογές να μην διεξαχθούν, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και ανασφάλειας στους  ψηφοφόρους.

Κι αυτό γιατί εάν κάτι δεν πάει καλά και προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών, τότε οι καταγγελίες να θεωρούνται  δεδομένες και να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με ό, τι αυτό θα σημάνει για την ενότητα της ΝΔ.

Πάντως η εταιρία η οποία ανέλαβε το έργο κι είναι μια από τις καλύτερες παγκοσμίως, η Vodafon διαβεβαιώνει ότι τα προβλήματα που εντοπίστηκαν θα επιλυθούν γι αυτό άλλωστε έγινε και η γενική δοκιμή κι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.