ΠΟΜΙΔΑ-Στ. Παραδιάς: «Οι φόβοι ότι στους πλειστηριασμούς θα χαθούν περιουσίες είναι εντελώς αβάσιμοι»

29.10.2015

Δεν φαίνεται να ανησυχεί η ΠΟΜΙΔΑ στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων στη χώρα μας ακόμη κι αν υπάρξει άρση τους καθώς ο ΕΝΦΙΑ είναι ανασταλτικός παράγων

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στ. Παραδιάς μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9. εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «Οι φόβοι ότι στους πλειστηριασμούς θα χαθούν περιουσίες είναι εντελώς αβάσιμοι» και περισσότερο έδειξε να τον ενοχλεί ο ΕΝΦΙΑ.

«Δεν φοβόμαστε ότι η αλλαγή των πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να αλλάξει την αγορά ακινήτων διότι αυτή τη στιγμή ούτε πλειστηριασμοί θα γίνουν, όσο υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ, ουδείς ενδιαφέρεται για αγορά ακινήτων», τόνισε  ο κ. Παραδιάς, ο οποίος  έκανε λόγο για «πολύ καυγά για το τίποτε» επικαλούμενος και το παράδειγμα της Κύπρου, όπου «επετράπησαν οι πλειστηριασμοί, αλλά δεν έγινε τίποτε».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ενδέχεται να υπάρξει ενδιαφέρον να δημιουργηθούν εταιρίες για να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία που θα προκύψει από τους πλειστηριασμούς, ανέφερε ότι «αν υπάρξουν τέτοιες εταιρίες, αυτοί που συνέλαβαν το σχέδιο θα είναι οι πρώτοι που θα βλαστημήσουν».

Ο κ. Παραδιάς διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πως μπορεί να μην υπάρχει φορολογία στην ακίνητη περιουσία, εντοπίζοντας το πρόβλημα στο «συμπληρωματικό φόρο», και επανέλαβε ότι «η μείωση της αξίας των ακινήτων δεν δημιούργησε κίνητρο για αγορά και ότι κάθε ακίνητο πρέπει να έχει το δικό του φόρο».

Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκτιμά ότι «το αδιέξοδο του ΕΝΦΙΑ είναι πιο εμφανές σε ανθρώπους με περιουσιακά στοιχεία που είναι απούλητα, και ξενοίκιαστα» συμπληρώνοντας ότι η ελληνική αγορά «δεν χρειάζεται καινούργιους κτιριακούς όγκους αλλά αναβάθμιση των υπαρχόντων αλλά δεν υπάρχει ούτε οικονομική δυνατότητα, ούτε κίνητρο».