“Πονάω, ως εδώ!”: Μπαράζ εκδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας σε όλη τη χώρα

Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης στάθηκαν ως αφορμή για να κινητοποιηθούν πολίτες απ’όλη την Ελλάδα και να φωνάξουν “Ως εδώ!” στην αστυνομική βία. Κάλεσμα ακόμα και στο Παρίσι.

Πανελλαδικό κάλεσμα για να “φωνάξουμε ένα μεγάλο ‘Ως εδώ!'” στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, διοργανώνεται σήμερα και αύριο σε όλες της γειτονιές της χώρας.

Οι καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθερεσίας δεν έχουν τελειωμό, με τους αστυνομικούς της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” να βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσοτέρων. Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά ξυλοδαρμού, κακοποίησης και κατάχρησης της εξουσίας τους τόσο προς τους διαδηλωτές, όσο και προς πολίτες που δεν συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, ενώ ακόμα υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στα social media που το επιβεβαιώνουν.

Έτσι λοιπόν, αυτό το διήμερο οι πολίτες ετοιμάζονται να φωνάξουν ένα μεγάλο “Ως εδώ!” βγαίνοντας σε πλατείες και γειτονιές όλης της χώρας.

Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή συγκεντρώσεις σε πλατείες στην Αγία Παρασκευή, Πανόρμου, Εξάρχεια, Ηλιούπολη, Ίλιον, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, ενώ ακόμα κόσμος συγκεντρώθηκε σε πλατείες στη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, σε διάφορους νομούς της Κρήτης, στην Πάτρα, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Λάρισα, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα και Καλαμάτα.

Το εν λόγω κάλεσμα έλαβε τέτοιες διαστάσεις που έγινε πορεία ακόμα και σε πλατεία του Παρισιού!

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τις σημερινές πορείες-news247.gr