Πορεία διαμαρτυρίας ανέργων από την Πάτρα στην Αθήνα

10.3.2016

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία οργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά της ανεργίας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πορεία διαμαρτυρίας ανέργων από την Πάτρα στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, η πορεία αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απριλίου, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, όπως είπε, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Όσον αφορά στη συμμετοχή ο δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» και πρόσθεσε:

«Ήδη οι μαζικοί φορείς της πόλης μας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σχετικές αποφάσεις λαμβάνουν σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

 Ακόμη, όπως είπε ο δήμαρχος, υπέρ της πορείας έχουν ταχθεί άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτισμού.