Πορεία στη μνήμη Φύσσα -Επεισόδια σε Πειραιά, Πάτρα και Θεσσαλονίκη [εικόνες & βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Πειραιά, η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πριν πέντε χρόνια, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στη γειτονιά του, στο Κερατσινι.

Στην κεφαλή της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκονται οι γονείς του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού είχε ως αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του. Περισσότερα από 2.000 άτομα κατευθύνονται μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της χρυσής αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο το οποίο πετάει αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετέχουν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής.

Λίγο μετά τις 19:30 η πορεία έφτασε στο λιμάνι και κατευθύνεται προς το Δημοτικό Θέατρο όπου είναι παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μία ώρα μετά (πριν τις 20:30) η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που αποκλείει τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Λίγα λεπτά μετά μικρής έκτασης επεισόδια τώρα στην πλατεία Κοραή με τη λήξη της πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι νεαροί απωθήθηκαν γρήγορα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην κατάληξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

 

Εικόνες από την πορεία στο Κερατσίνι

Πορεία για τον Π. Φύσσα στην Πάτρα -Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στην Πάτρα.

Στην πορεία συμμετέχουν εκατοντάδες ατόμων,

Περίπου 50 άτομα μέρος των οποίων ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ορισμένα από τα οποία φέρουν ρόπαλα και κράνη, πέταξαν μολότοφ στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Μαιζώνος.