Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα για τα τέλη κυκλοφορίας;

1.11.2015

Σύννεφο πάει το «δούλεμα» του υπουργείου Οικονομικών για τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα γράφονται περί αυξήσεων.

Ειδικότερα ο κ.  Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 ξεκαθάρισε πως θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και αξίας. ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει από διάφορα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε τη μικρή μείωση των Τελών Κυκλοφορίας σε πολύ μικρά και φθηνά αυτοκίνητα.

«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά που γράφονται είναι ψέματα. Θα πάμε σε αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ακριβά ως προς την τιμή», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «θα πάμε σε ελάφρυνση σε αυτοκίνητα που είναι χαμηλής αξίας και σε μικρά αυτοκίνητα».

Το ερώτημα είναι ποιοί και γιατί διοχετεύουν σενάρια τρόμου ποιοι τους το επιτρέπουν και το σκοπό εξυπηρετούν. Γιατί δεν είναι φυσικά όσα γράφονται αποκυήματα της φαντασίας του Τύπου. Μήπως κάποιοι έχασαν την μπάλα με σχέδια επί χάρτου αναζητώντας ισοδύναμα κι αναζητούν τώρα εξιλαστήρια θύματα;