Που κρυβόταν ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

24.1.2016

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Ορμύλια της Χαλκιδικής, στο οποίο σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου, βρέθηκε ο Αλβανός καταζητούμενος που είχε αρπάξει τον γιο του.

Η αστυνομία και οι εθελοντές «χτένιζαν» την περιοχή όλο αυτό το διάστημα, για να εντοπίσουν τον Τζέιμς Λέσι και τον 4χρονο Φοίβο, αλλά δεν είχαν καταφέρει να τον βρουν καθώς όπως τους είπε μετά από τη σύλληψή του μετακινούνταν διαρκώς προκειμένου να παραμείνει ασύλληπτος.

Το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο Αλβανοί εργάτες που πήγαν στην περιοχή για να κλαδέψουν βρήκαν τον Λέσι, τον καθυστέρησαν μιλώντας μαζί του και ειδοποίησαν με μηνύματα τον θείο και τον παππού του μικρού αγοριού, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία.

Ο καταζητούμενος και το παιδί πήγαν στην καλύβα όπου εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τον 33χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε προσπάθεια να φύγει από την περιοχή αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό επειδή υπήρχαν μπλόκα.

Το 4χρονο παιδί είναι καλά στην υγεία του και είναι ξανά με τον παππού του και τον αδερφό του.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Εξαντλημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση φαίνεται ότι είναι ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής, αν και κάποια φράση που χρησιμοποίησε μιλώντας στους αστυνομικούς  ίσως δείχνει ότι το έγκλημα αλλά και η απαγωγή του μικρού Φοίβου ήταν προμελετημένα.

Ο Λέσι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του, ότι έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του και ότι καταδίκασε μέχρι και τα παιδιά του. «Δεν υπάρχει ζωή για μένα», φέρεται να συμπλήρωσε και να πρόσθεσε: «Πάμε να τελειώνουμε».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του όταν ερωτήθηκε πως κατάφερε να επιβιώσει μαζί με τον μικρό επί 18 ημέρες. Ο ίδιος φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα κατάφεραν λόγω γης προετοιμασίας που είχε κάνει πριν το έγκλημα, κάτι που, αν ισχύει, δείχνει ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο 35χρονος καταζητούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στην καλύβα πήγε σήμερα τα ξημερώματα, και πως όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δεν τα κατάφερε λόγω των αστυνομικών μπλόκων. Κάθε βράδυ άλλαζε σημείο προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε πως ήθελε να πάρει τον γιο του και να φύγει μαζί του στην Αλβανία αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των μπλόκων. Φέρεται να είπε ακόμη ότι όλες αυτές τις ημέρες κρυβόταν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια.