Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μαστογραφίες από το ΚΕ.Π Υγείας Ωρωπού

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το ΚΕ.Π. Υγείας πραγματοποίησε, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφίες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις γυναίκες του Δήμου Ωρωπού, να υποβληθούν σε προληπτική εξέταση, στο Κέντρο Μαστού, στην Αθήνα.

Ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού,  κ. Σπύρος Καυκόπουλος, κατάφερε με μεθοδικότητα, συνέπεια και πολλή δουλειά, να κατατάξει το ΚΕ.Π Υγείας Ωρωπού στην πρώτη θέση πανελλαδικά. Πάντα με ενδιαφέρον για τους δημότες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τους εξασφαλίσει δωρεάν εξετάσεις, οργανώνει αιμοδοσίες και προσφέρει κάθε δυνατή παροχή για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Σε άψογη συνεργασία με την υπεύθυνη του ΚΕ.Π Υγείας κα Βασιλική Αγγελούση, αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των δημοτών.

Το ΚΕ.Π. Υγείας ανέλαβε την μεταφορά προς και από την Αθήνα, ενώ η κα Β. Αγγελούση συνόδεψε τις ενδιαφερόμενες κυρίες στο Κέντρο Μαστού, ώστε να υποβληθούν στη μαστογραφία. Με υπευθυνότητα και αμέριστο ενδιαφέρον, δεν έφυγε στιγμή από το πλάι τους, φροντίζοντας για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης αλλά και την διατήρηση της καλής ψυχολογίας, που ήταν απαραίτητη.

Η Άποψη τώρ@, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, βρέθηκε στο Κέντρο Μαστού στην Αθήνα για να μεταφέρει το ισχυρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού, που έστειλαν όλες μαζί οι κυρίες, φροντίζοντας να μας υπενθυμίσουν πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι παγκόσμια αποδεκτό, ότι η μαστογραφία σώζει ζωές, και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο κατά του καρκίνου του στήθους. Ο Δήμος Ωρωπού και το Κε.Π. Υγείας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, παρέχοντας υπηρεσίες για την πρόληψη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.