ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Με τις μαγκούρες οι Κρητικοί έτρεψαν σε φυγή τα ΜΑΤ στην Πλ. Καραϊσκάκη

12.2.2016

Εξαγριωμένοι οι αγρότες από την Κρήτη, που είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης  κατευθύνονται, κρατώντας μαγκούρες (κατσούνες), προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο και να απεγκλωβίσουν φορτηγό με φρούτα που έφτασε με το καράβι το πρωί στην Αθήνα από την Κρήτη.

Φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν μια διμοιρία ΜΑΤ και εκεί συνέβη κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: πήραν στο κυνήγι τη διμοιρία των ΜΑΤ που κυριολεκτικά το έβαλε  στα πόδια στη θέα των εξαγριωμένων αγροτών! Οι αγρότες πέταξαν επίσης μπουκάλια κατά αστυνομικών, ενώ ένα περιπολικό της τροχαίας γκάζωσε και… εξαφανίστηκε!

Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Το υπουργείο ανάπτυξης, όπου βρίσκονται, θυμίζει φρούριο από την ενισχυμένη φύλαξη.

Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

“Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε”, είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. “Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο”, είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.