Προβολή ταινίας αφιερωμένης στην ιστορία του Enfield του Μ. Σταυρόπουλου

Το Classic Cars Center of Greece και ο Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Σύρου Enfield έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην προβολή της ταινίας “Ανάμεσα σε δύο νησιά” του Μιχάλη Σταυρόπουλου στο θέατρο “Απόλλων”, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, στις 19.30.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield 8000 το 1973 στο Νεώριο της Σύρου και στο “όραμα Γουλανδρή”.

Στο πλαίσιο αυτό της επίσκεψης τους στην Σύρο θα πραγματοποιηθεί και η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε το πρόγραμμα του συλλόγου Classic Cars Center of Greece

PRESS BULLETIN  : Πρόγραμμα εκδρομής ”4th Classic Car Drive by 3cg.gr – Syros 2016” 27 – 30/10/2016

Πέμπτη 27/10/2016

11:30 Αφιξη πρώτης ομάδας (με αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30).

Παρκάρισμα όσων αυτοκινήτων έχουν δηλωθεί, στο πολύ κοντινό στο λιμάνι κλειστό Πάρκινγκ Νεώριο, όπισθεν του ΙΚΑ  και μεταφορά στα  ξενοδοχεία με ταξί (ραδιοταξί Ερμής τηλ. 2281084222 ή ραδιοταξί Σύρου τηλ. 2281088222 ) ή με το δημοτικό λεωφορείο-mini bus που έχει συχνά δρομολόγια (δωρεάν).

Αφού κάνουμε check in στα ξενοδοχεία, και δεδομένου ότι με την αλλαγή της ώρας σκοτεινιάζει νωρίς, θα συγκεντρωθούμε στις 13:15 στα σκαλιά του Δημαρχείου, όπου θα μας παραλάβει η ξεναγός του Δήμου Ερμουπόλης κυρία Ρένα Ξαγοράρη, και θα μας υποδεχθεί ο Δήμαρχος  κύριος Γιώργος Μαραγκός και θα ξεκινήσει η ξενάγηση απο το περίφημο Δημαρχείο έργο του Τσίλερ, και θα συνεχισθεί στα γειτονικά  Θέατρο Απόλλων, Αρχαιολογικό Μουσείο, και στον Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ αν υπάρχει διάθεση και στο Ναό της Κοίμησης Θεοτόκου όπου υπάρχει εικόνα της πρώτης Ελληνιστικής περιόδου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου-Ελ Γκρέκο, ή/και στον Ναό της Μεταμορφώσης του Σωτήρος-Μητρόπολη.

Να σημειωθεί ότι και κάθε απλή βόλτα στα στενά της περιοχής Βαπόρια, είναι σαν μία επίσκεψη σε ανοιχτό  Μουσείο, με πολλά κτίρια να έχουν ενδεικτικές ταμπέλες της ιστορίας τους (εδώ έζησε ο Όθων, εδώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος πέρασε ορισμένα μαθητικά χρόνια, εδώ οι Γερμανοί φυλάκισαν τους Έλληνες αγωνιστές κλπ κλπ) .

Αμέσως μετά (γύρο στις 14:00 με 15:00) φαγητό ελεύθερο σε ταβέρνες της περιοχής.

Απογευματινή ξεκούραση.

Ίσως γίνει και επίσκεψη στο μουσείο Κυβέλης (19:00-22:00 ανοιχτό) αν λειτουργεί την περίοδο αυτή.

Δείπνο στις 21:00 με χαμηλή ζωντανή μουσική (πιάνο) σε κατάστημα της περιοχής, οργανωμένο αποκλειστικά για εμάς με αποκλειστικό catering.

Παρασκευή 28/10/2016

Για όσους θέλουν, παρακολούθηση της παρέλασης 28ης στη πλατεία Μιαούλη και ακολούθως μετάβαση στο πάρκινγκ και με τα αυτοκίνητα εκδρομή στην Πάνω Μεριά (επίσκεψη στα στενά της Ανω Σύρας όπως στο μουσείο Βαμβακάρη, στον καθολικό καθεδρικό ναό του Σαν Τζώρτζη και σε άλλα όμορφα σημεία). Φαγητό σε ταβέρνα στην κοντινή Φοινικιά, που θα ανοίξει αποκλειστικά για εμάς.

Το βράδυ στις 19:30 στο εμβληματικό θέατρο Απόλλων (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου), προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ανάμεσα σε δύο νησιά» του Μιχάλη Σταυρόπουλου σχετικά με την ιστορία της δημιουργίας και παραγωγής του Ηλεκροκίνητου Enfield το 1973 στην Σύρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση [αναμένουμε και την συμμετοχή του δημιουργού της ταινίας]. Στην προβολή και συζήτηση θα προσκληθούν και τα μέλη του τοπικού Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Σύρου Enfield. Ακολούθως δείπνο (21:30-22:00 ανάλογα με την λήξη της εκδήλωσης) σε γειτονικό εστιατόριο που θα είναι κλεισμένο μόνο για εμάς.

Σάββατο 29/10/2016

Θα γίνει εκδρομή-περιήγηση με τα αυτοκίνητα στο νότιο μέρος του νησιού, με πρώτη στάση στο Βιομηχανικό Μουσείο (έναντι του Νοσοκομείου) το οποίο θα ανοίξει αποκλειστικά για εμάς 11:00-12:00, και ξενάγηση με ιδιαίτερο έκθεμα το ηλεκτρικό Enfield 8000, προσφορά της οικογενείας Γουλανδρή στον Δήμο Σύρου-Ερμουπόλεως. Ακολούθως διαδρομή από Πισκοπιό, Αληθινή, Κίνι, Γαλησσά, Φοίνικα, Ποσειδωνία και στάση για επίσκεψη στη περίφημη Επαυλη Τσιροπινά-Πολιτιστικό Κέντρο, με  ξενάγηση από εκπρόσωπο του Δήμου και φωτογράφηση των αυτοκινήτων μας  στον προαύλιο χώρο της έπαυλης [unique backdrop setting]. Στην συνέχεια  διαδρομή από τις κοντινές παραλίες Κόμητο και Αγκαθωπές και μετά μέσα απο τα όμορφα χωριά Παρακοπή, Χρούσα, Βάρη ως την Αζόλιμνο. Στάση για γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο κλεισμένο για εμάς, και στην συνέχεια επιστροφή στην Ερμούπολη. Στην διαδρομή αυτή θα συμμετάσχουν και μέλη του τοπικού Συλλόγου Κλασσικών Οχημάτων Σύρου Enfield με τα Ι.Ο. τους.

Το βράδυ στις 21:00 πάρτυ με μπουφέ στη Ερμούπολη με ζωντανή μουσική (sixties-seventies-ρεμπέτικα, λαικά , έντεχνα) από το ντουέτο Πέτρος Παλαιολόγος-Ελπίδα Γαδ) πάλι αποκλειστικά οργανωμένο για εμάς.

Κυριακή 30/10/2016

Ελεύθερο πρόγραμμα με πεζοπόρες βόλτες στην πλατεία Μιαούλη και στα πέριξ καταστήματα (ουζερί, καφετέριες, εστιατόρια).

Από τις 15:00 σταδιακή αποχώρηση των αυτοκινήτων με κατεύθυνση το λιμάνι.

16:00 Αναχώρηση για Πειραιά

Πρόσθετες Πληροφορίες & Ενέργειες που απαιτούνται απο τους Συμμετεχοντες:

  1. Στις εκδρομές θα προηγείται το αυτοκίνητο του οργανωτή και θα κλείνει το γκρούπ, το τοπικό αυτοκίνητο του συνδιοργανωτή φίλου Νίκου Χατζαντώνη, για να μην χαθούν κάποιοι. Παράκληση, λόγω των στενών δρόμων και στροφών, να μην γίνονται προσπεράσματα. Επίσης να τονίσουμε ότι οι Συριανοί (όπως όλοι οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι) σταματάνε πάντα στις διαγραμμίσεις των διαβάσεων των πεζών, και σέβονται πάντα το STOP και την προτεραιότητα στις πλατείες.
  2. Επίσης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, τα οχήματα να έχουν Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ κατά τις ημερομηνίες της εκδήλωσης. Οχημα χωρίς Ασφάλεια ΔΕΝ θα μπορέσει να ταξιδέψει με τα πλοία.

Πηγή: cyclades24.gr