Δελτίο Τύπου 16.2.24
Εδώ και αρκετές ημέρες ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε το τι μέλει γενέσθαι με το Λιμενικό Ταμείο. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-02-24 έγινε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και ο νέος του Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος.
Στις πολύ σημαντικές αυτές θέσεις, του μόνου πλέον Νομικού Προσώπου του Δήμου μας, επιλέχθηκαν δύο πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος (ως όφειλε) πριν από μερικά χρόνια είχε κατηγορήσει και καταγγείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για απάτη και για χρήση εικονικών τιμολογίων, μια πράξη την οποία οι ίδιοι είχαν ομολογήσει δημόσια σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρώτη μας ερώτηση είναι η εξής. Πώς και μια ποια κριτήρια ξαφνικά τα πρόσωπα αυτά που καταγγέλθηκαν με τόσο σοβαρές κατηγορίες στο παρελθόν επιλέγονται σήμερα για την διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου;
Επιπλέον, έχει γίνει έλεγχος σχετικά με το εάν ο νεος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του προς το ίδιο το όργανο και τον Δήμο;
Τέλος, η τρίτη μας ερώτηση αφορά τις αιχμές του απερχόμενου Προέδρου όπως προκύπτουν από την επιστολή παραίτησης του στην οποία γίνεται σαφής αναφορά σε πολιτικές σκοπιμότητες και σε στασιμότητα. Σε ποια συμφέροντα αναφέρεται και για ποιες σκοπιμότητες μιλά ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου; Γιατί σύμφωνα με την επιστολή του, ο Δήμαρχος επιδιώκει την στασιμότητα;
Αντί επιλόγου ένα σχόλιο. Ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε χρησιμοποιώντας αλαζονικά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών.
Θα θέλαμε ως παράταξη της μειοψηφίας να θυμίσουμε, πώς οι πολίτες του έδωσαν την εξουσία ώστε να διοικεί σύννομα, ηθικά και δίκαια και όχι με παράλογες πράξεις που παραβαίνουν ηθικές αρχές και ευτελίζουν τους θεσμούς και τους οργανισμούς του Δήμου μας. Επιπλέον, δεν αποτελεί το εκλογικό αποτέλεσμα άλλοθι σε πράξεις που καταστρατηγούν λογικές και ηθικές αρχές. Τέλος, οι πολίτες έδωσαν στην παράταξη μας την θέση της Αντιπολίτευσης και την ευθύνη να παρεμβαίνουμε ώστε να προστατέψουμε τους δημότες και την υπόσταση του Δήμου μας.
Δημήτρης Κιούσης
Επικεφαλής του συνδυασμού
“Προοπτική για τον Ωρωπό”