Προπηλάκισαν βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια και κρύφτηκε σε κλούβα των ΜΑΤ

26.3.2016

Σκηνές άγριας δύσης στη Βέροια από τους κατοίκους οι οποίοι αντέδρασαν βίαια, χθες, το βράδυ, όταν στην πόλη έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ειδομένη για να φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο της Άγίας Βαρβάρας.

Κάτοικοι της Βέροιας όταν έφτασαν τα πρώτα 6 λεωφορεία με Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι είχαν πειστεί από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν την ΕΙδομένη  άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα ενώ έθεσαν υπό ομηρία και παραλίγο να λιντσάρουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα ήταν εγκατάστασή τους στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, να γίνει με επεισοδιακό τρόπο με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Μάλιστα κάτοικοι που είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων στη περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και τους αποδοκίμασαν τους. Η διαμαρτυρία κράτησε για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.
Κάποιοι «θερμόαιμοι» πέταξαν μάλιστα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου. Κάποια στιγμή παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου σε έναν ρόλο κάτι σαν «προπομπός».

Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει αλλά λίγο πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα. Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.

Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια, ο Γ. Ουρσουνίδης επιχείρησε να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής όπου τους διαβεβαίωνε  συνομιλίες με τους κατοίκους της όπου του έδινε το λόγω του λέγοντας. «Στον λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά…Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμες ειρήνη» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.