Προσβλητική ταινία περί μειονοτήτων στην Ελλάδα προκάλεσε την αντίδραση Ευρωβουλευτών της ΝΔ

8.4.2016

Έντονη διαμαρτυρία των Ευρωβουλευτών της ΝΔ για προσβλητική ταινία περί μειονοτήτων στη χώρα μας.

Ακόμα και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασαν οι προκλήσεις των Σκοπίων με ταινία που προβλήθηκε για Μακεδονικές  μειονότητες στη χώρα μας.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση έντονα αντέδρασαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και οι Μ Σπυράκη, Ε. Βόζεμπεργκ, Γ Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς,  εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα και τίτλο «The Macedonian».

“Μία ταινία που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής”, αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

“Η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει Σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας. “Τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και επιβουλεύονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. “Καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία και οικειοποιούνται Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα. “Και τέλος, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαφορά του ονόματος σαν άλλοθι για τη μη ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ για να αποκρύψουν το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας που παρουσιάζουν”, καταλήγουν.