Προσπάθεια προβοκάτσιας εθνικιστικού αρώματος στις βραχονησίδες Ίμια

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και 48 ώρες πριν το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε μέσω γνωστής ιστοσελίδας η πληροφορία, πως εθνικιστικοί κύκλοι προετοίμαζαν προβοκάτσια στα Ίμια.

Κατά την ιστοσελίδα επικεφαλής της ομάδας που μετέβη στην Κάλυμνο για να νοικιάσει πλωτό μέσο με σκοπό να μεταβεί στα Ίμια, είναι ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Υπ. Εξωτερικών με τα αρχικά Β. Π.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει διάψευση ή επιβεβαίωση από το Υπ. Εξωτερικών αλλά και από τις άλλες αρμόδιες αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αυτής σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και το υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας «εθνικιστικού αρώματος» στις βραχονησίδες Ίμια, τις παραμονές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στην Αθήνα.

Εθνικιστικοί κύκλοι που δηλώνουν ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες μετέβησαν στην Κάλυμνο, αναζητώντας πλωτό μέσο για να μεταβούν πιθανότατα στον χώρο των βραχονησίδων Ίμια, στην επέτειο της κρίσης κατά το έτος 1996.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών, βρίσκεται ο Β.Π, ο χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠ.ΕΞ και επικεφαλής γνωστής ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβασή του στα Ίμια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι δεδομένο ότι εθνικιστικό παραλήρημα στα Ίμια θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.