Προστατευτικές μάσκες διανεμήθηκαν στους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων της Ανατολικής Αττικής με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 1 εκ. προστατευτικές μάσκες διανεμήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Δήμους και τους Διευθυντές των Σχολείων.

Στην Ανατολική Αττική, με συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινού παραδόθηκαν, με βάση τη δυναμικότητα των Γυμνασίων – Λυκείων της περιοχής, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία της πλατφόρμας myschool των σχολικών μονάδων και του μαθητικού δυναμικού της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, 180.000 μάσκες στους Διευθυντές των Σχολείων μέσω των οικείων Δήμων τους.

Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας από την πανδημία, όχι μόνο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τον οικογενειακό και τον κοινωνικό τους κύκλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα στα παιδιά τη χαρά της μάθησης και την ανεκτίμητη σχέση με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αυγερινός: «Στις δύσκολες συνθήκες εργαζόμαστε όλοι από κοινού και συντονίζουμε τις προσπάθειές μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και την ασφάλεια των παιδιών μας και του περιβάλλοντός τους».

Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοιού COVID-19, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες στις σχολικές αίθουσες και να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας.