Προχωράει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δ. Ωρωπού και Περιφέρειας για το Βιολογικό καθαρισμό

Από  μηδενική βάση ξεκινάει και πάλι το πολύπαθο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ωρωπού, το οποίο κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο στην τοπική κοινωνία. Ένα έργο  καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη, κυρίως τουριστική, της ευρύτερης περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 30 Μαρτίου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την προγραμματική σύμβαση  μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής για την σύνταξη μελέτης που αφορά το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ των οικισμών Αυλώνα, Μαρκόπουλου, Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου» συνολικού ύψους 1.416.164,36 ευρώ.

Βεβαίως η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης δεν σημαίνει ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη και στη συνέχεια να ανοίξει κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να ενταχθεί. Όπως είπε ο Δήμαρχος κ Θ. Ρούσσης «ο Δήμος θα πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμη υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα με την σύνταξη της πρώτης μελέτης η οποία ουδέποτε παραδόθηκε αλλά ο τότε ανάδοχος κ. Ελευθεράκος, ο οποίος έχει ήδη λάβει 248 εκατ. δραχμές, διεκδικεί ακόμη 1.200.000 ευρώ η πληρωμή των οποίων έχει  παγώσει μέχρι το 2019, οπότε και θα κριθεί η τελική έκβαση της υπόθεσης. Το κακό για το Δήμο είναι ότι έχει χάσει όλα τα δικαστήρια πλην ενός επί θητείας κ. Γ. Οικονομάκου κι αυτό αποτελεί ανοιχτή πληγή

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης τόνισε ότι «αυτή τη φορά θα πρέπει όλοι να δεσμευτούν ότι επιθυμούν  να γίνει το έργο όπου κι αν αυτό χωροθετηθεί για να μην επαναληφθούν όσα διαδραματίστηκαν κατά το παρελθόν όπου κανείς δεν το ήθελε στο χωριό του με αποτέλεσμα να μην γίνει μέχρι σήμερα».

Άλλωστε σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει και οι βιολογικοί καθαρισμοί δίνουν αποτέλεσμα πάνω από 95% καθαρό νερό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για άρδευση η πλύσιμο δημόσιων χώρων και το υπόλοιπο να διοχετεύεται στη θάλασσα η οπουδήποτε αλλού χωρίς καμία περιβαλλοντική επίπτωση.

Διαβάστε: Πονοκέφαλο στον Θ. Ρούσση προκαλεί η στάση των κ.κ. Αν. Γαζβινιάν και Ν. Τζεβελέκου

Διαβάστε: Ο Δήμος Ωρωπού επιχορηγεί με το ποσό 180 χιλιάδων ευρώ στα Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία

Διαβάστε: Ποσό 119.870 ευρώ για τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού

 

Comments are closed.